Descripció Peresós


L’Os Peresós també conegut com Choloepus Hoffmanni (nom científic). Són animals solitaris i silenciosos. Generalment, són de color cafè, presenten pegats verds degut al creixement de algues. Són mamífers d’hàbits majoritariament nocturns. Tenen la capacitat de moure’s per arbres, han perdut la capacitat de desplçar-se per terra. Es desplacen de forma molt lenta, avançant en primer lloc un membre i després l'altre. Són totalment incapaços de romandre dret i es mouen pel terra arrossegant el cos amb gran dificultat.

La seva mida pot ser entre 40 a 75 centímetres i el pes entre els 4,5 kg. Tenen el braços generalment mes grans que les cames. Els seus dits són sindàctils ,és a dir, estan junts entre si. El seu cap es petit i aplanat, ulls grans, nas camús i sense pavelló auditiu. Tots els peresosos tenen tres dits en els peus a les mans aquest nombre

cambia entre dos i tres.


Són de la part d’Amèrica Central i del Sud, comparteix el hàbitat amb el jaguar (el seu depredador més frequent). Habiten en boscos tropicals.

Gairebé totes les espècies de peresosos es troben en perill d'extinció degut, sobretot, a la tala descontrolada de la selva Amazònica.

Els peresosos pasen la majoria del temps als arbres on evitem als seus depredadors i obtenen aliment i aigua. Són pacífics per naturalesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada